Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@06:03:52 GMT

یک بام و دو هوای روابط سعد حریری با مسکو

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۶۰۸۱۳

یک بام و دو هوای روابط سعد حریری با مسکو

به نوشته روزنامه "الاخبار" لبنان، سعد حریری تعیین زمانی برای سفر به مسکو در آینده ای نزدیک را خواستار شده است، بدون اینکه به توافقنامه همکاری نظامی با روسیه که از 2 سال پیش در هیئت دولت معلق مانده است، توجه کرده و آن را نهایی سازد.

به هر حال با در نظر گرفتن اینکه نخست وزیر لبنان در خصوص همکاری نظامی با روسیه، قول هایی به مقام های روس داده است، باید پرسید آیا وی در سفر آتی یک بار دیگر از نهایی کردن این موضوع فرار خواهد کرد؟

نکته قابل توجه اینکه کمیته دولتی مشترک روسیه و لبنان دو روز پیش در حالی نشست سه روزه خود را در بیروت پایان داد که یکی از مهم ترین بندهای دستور کار آن، افزایش سطح همکاری نظامی مشترک بین دو کشور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم ترین نکاتی که افسران لبنانی در آن نشست از نمایندگان ارتش روسیه شنیدند، آمادگی بدون پیش شرط سیاسی مسکو برای تحویل سلاح هایی به لبنان بود که این کشور برای دفاع از خاک، دریا و حریم هوایی خود در برابر تهدیدهای موجود به آن نیاز دارد. آمادگی روسیه برای کمک تسلیحاتی به لبنان در حالی است که غرب سلاح هایی را گر چه رایگان در اختیار لبنان قرار می دهد که فقط در سطح داخلی و برای مبارزه با گروه های تروریستی کارآیی دارد و حتی کشورهای غربی بدون هیچ گونه شرمساری اعلام کرده اند که سلاح های عرضه شده به لبنان برای دفاع در برابر تجاوزات اسرائیل کارآیی ندارد.

به هر حال تا زمانی که حریری به دلیل اطاعت از خواست و تمایل آمریکا و غرب، مانعی در برابر تقویت سطح همکاری نظامی لبنان و روسیه به شمار می آید، همکاری بیروت و مسکو در این زمینه فقط در حد اعلام حسن نیت میان دو طرف باقی می ماند.

به عبارت بهتر، شاید این دهمین باری است که حریری به بهانه های مختلف از گنجاندن موضوع توافق نظامی با روسیه در جدول کاری هیئت دولت خودداری می کند و به "الیاس بوصعب" وزیر دفاع لبنان اختیاری در این خصوص تفویض نمی کند.

الاخبار در ادامه گزارش خود نوشت: گرچه حریری به بهانه بحران های سیاسی و مسئولیت های ناشی از آن، موضوع توافق نظامی با روسیه را بارها به تاخیر انداخته است، اما مسئولان روس از جمله "الکساندر زاسپکین" سفیر روسیه در بیروت همچنان بر امضای این توافقنامه نظامی در سریع ترین زمان ممکن بین دو کشور تاکید دارند.

از سوی دیگر حریری هرگاه نیاز باشد به سرعت از روسیه درخواست کمک می کند، اما هم زمان یکی از مهم ترین اشکال همکاری بین دو کشور یا همان همکاری نظامی را نادیده می گیرد و علاوه بر این با برخی از کشورهای اروپای شرقی که دشمن روسیه در پیمان ناتو به شمار می آیند، توافقنامه هایی را امضا کرده است.

در این میان اخباری مبنی بر اینکه حریری ابتدای ماه آینده میلادی عازم روسیه می شود، منتشر شده است، حال آنکه حریری هیچ تمایلی ندارد در خصوص امضای توافقنامه نظامی با روسیه به "الیاس بوصعب" وزیر دفاع خود اختیاراتی بدهد، هرچند بوصعب بارها رسیدگی به این موضوع را خواستار شده است.

با این توضیحات باید پرسید؛ حریری این بار در خصوص تعلل در تقویت همکاری نظامی با روسیه چه بهانه ای برای ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه می آورد؟

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مسکو سعد حریری روسیه ناتو اسرائیل بیروت ایالات متحده آمریکا ولادیمیر پوتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۰۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین: از نشستهای صلح اوکراین با مشارکت همه طرف‌ها حمایت می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، ژانگ هانهویی، سفیر چین در روسیه امروز سه‌شنبه تأکید کرد که پکن از برگزاری نشست بین‌المللی صلح با موافقت روسیه و اوکراین در زمان مناسب و با مشارکت برابر همه طرف‌ها حمایت می‌کند.

وی در بیانیه‌ای که برای اسپوتنیک ارسال کرده، نوشته است «چین از برگزاری نشست صلح بین‌المللی در زمان مناسب با تأیید طرف‌های روسیه و اوکراین و با مشارکت برابر همه طرف‌ها برای بحث عادلانه درباره همه گزینه‌های صلح حمایت می‌کند».

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت نه سیاستمداران اوکراینی و نه سیاستمداران غربی حاضر به مذاکره جدی با مسکو نیستند و نشست آینده به میزبانی سوئیس درباره اوکراین را «مذاکرات غیرجدی» توصیف کرد.

وی که با شبکه «ای‌تی‌وی» بوستی گفت‌وگو می‌کرد، دراین‌باره گفت: ما کسی را نمی‌بینیم که با او گفت‌وگو کنیم. من به اظهارات رهبران اوکراین، ایالات متحده و اروپا، و طبقه سیاسی آنها توجه کنید. هیچ یک از آنها برای یک گفتگوی جدی آماده نیستند. آنها با برگزاری یک نشست در سوئیس، یک نمایش مذاکرات را بازی می کنند. چارچوب کپنهاگ به بن‌بست رسیده است.

لاوروف تأکید کرد که غرب تلاش می‌کند که غرب تلاش می کند «با تطمیع یا کلاهبردار، باج خواهی و دروغ» حداکثر تعداد کشورهای در حال توسعه و کشورهای جنوب جهانی را به «گردهمایی» در سوئیس بکشاند.

کشور سوئیس نشستی درباره اوکراین را در ۱۵ تا ۱۶ ژوئن در نزدیکی شهر لوسرن برگزار خواهد کرد. حدود ۱۶۰ کشور به این نشست دعوت شده اند، اما روسیه در آن شرکت نخواهد کرد. سرگئی گارمونین، سفیر روسیه در برن پیش از این به اسپوتنیک گفته بود که روسیه در این نشست که هدف از آن ارائه ضرب‌الاجل به مسکو است، در هیچ قالبی شرکت نخواهد کرد.

به گفته گارمونین «این نشست به یک کارزار روابط عمومی پر سر و صدا اما خالی تبدیل خواهد شد.» مسکو بارها اعلام کرده است که برای مذاکره آماده است، اما کی یف ممنوعیتی را برای آنها در سطح قانون گذاری معرفی کرده است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هفته پیش با تکرار موضع پیشین روسیه درباره مذاکرات برای حل دیپلماتیک جنگ اوکراین، گفت که هرگونه مذاکره بدون حضور و مشارکت روسیه منتج به نتیجه نخواهد شد.

پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره کنفرانس صلح اوکراین که قرار است در سوئیس برگزار شود، گفت: درک نمی‌کنیم که این کنفرانس صلح چه نقطه عطفی است! از چنین کنفرانسی چه انتظاراتی باید داشت؟ بدون حضور و مشارکت روسیه، چطور می‌توان درباره نتیجه کنفرانس صحبت کرد؟ چنین اتفاقی مطلقاً امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: این (کنفرانس) ابتکاری است که برای رسیدن نتیجه طراحی نشده است! موضع روسیه درباره مذاکرات صلح مشخص و مشهور است. موضع ما منسجم، کاملاً شفاف و رییس جمهور بارها آن را تکرار و تایید کرده است.

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه به همراه الکساندر لوکاشنکو، همتای بلاروسی وی، ۱۱ آوریل در کرملین رایزنی کرده و بعد از آن، پوتین تاکید کرد که مسکو هرگز حل و فصل صلح‌آمیز مناقشات را رد نکرده و همواره نسبت به این راه‌حل متمایل بوده است.

کد خبر 6098866

دیگر خبرها

  • مسکو در بزنگاه تصمیم درباره اردوغان
  • چین: از نشستهای صلح اوکراین با مشارکت همه طرف‌ها حمایت می‌کنیم
  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • مسکو: «اوچریتینو» به تصرف روسیه درآمد
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان